Kroppspress

Når man leser og hører om kroppspress i mediene, tenker jeg så bra, at det er noe som blir snakket om og diskutert men jeg må si det er en ting jeg syntes virker fraværende under alle disse meningene.. 

Hvor blir det av det snakket om at det også finnes kroppspress når det gjelder gutter ? Er det ikke noe plass til vie noe oppmerksomhet rundt det ? 

Når det snakkes om jenter/damer og kroppspress så nevnes det ofte om hvordan reklamer av for eksempel H&M undertøy hvor de sprader rundt og poserer for kameraet eller om at kroppspresset starter enda tidligere når de er barn med Barbie og Disney prinsesser som alltid er tynne og flotte. Det er fantastisk at det blir snakket om og at de eksemplene ikke reflekter virkeligheten om hvordan en skal se ut og at målet er lære de små om at man ikke er nødt ha fasong som dem. At alle er forskjellige. 

Reflekterer boxershorts reklamer, Ken eller Disney prinsene virkelig virkeligheten om hvordan gutter/menn skal se ut? Alle bredskuldret med sixpack og flotte muskler. Det gjør det jo selvfølgelig ikke men det blir ikke nevnt. Ja det er mer kroppspress blant jenter men det betyr ikke at vi må glemme eller aldri snakke om at det skjer også med gutter. De reklamene for boxershorts for eksempel reflekterer heller ikke virkeligheten om hvordan gutter må se ut og det blir fort glemt når kroppspress blir et tema. 

Er det mulig at vi kan begynne fokusere på begge skjønn og ikke glemme at dette gjelder ikke bare et kjønn?

 

Én kommentar

Regine Ness Karlsen

06.01.2017 kl.23:11

Bra innlegg!

Skriv en ny kommentar

hits