Feminisme ?

Feminisme er en bevegelse for at kvinner skal få de like rettigheter, muligheter og ansvar som menn. Hvert år selv her i Norge er det noen som kommer til ta opp at kvinner tjener dårligere enn menn. Men gjør de virkelig det her i Norge ?

Er det ikke sant at kvinner som jobber like mange timer som menn stiger ofte fortere oppover i karrieren  og tjener bedre enn menn ?  Kan det ikke ha noe med hvilken karriere man har valgt som gjør om en tjener bedre ? Menn velger ofte karriere rettet mot at en skal tjene penger  ? 

De stedene jeg har selv jobbet så har alle som har den samme utdanningen og den samme stilling, lik lønn og like fordeler. Jeg sier ikke at det ikke er, men jeg har ikke opplevd det selv. 

Denne dagen ser jeg også ofte blogger som drar alle menn over en kam og får det til høres ut som alle menn er imot at kvinner skal de samme vilkårene som menn, at alle menn ikke bryr seg om når en kvinne blir banket opp eller voldtatt. 

det er mange kvinner som kaller seg feminister i dagens samfunn som virker ut som dem virkelig misliker og putter alle menn i en og samme bås.

Jeg er for likestilling,lik lønn og like rettigheter for kvinner og menn, men for ofte høres ut for meg at innen feminisme er at menn er roten til alt ondt og at ingen menn ønsker likestilling, lik lønn og like rettigheter.

Feminisme vil ikke bli sett så ned på om de som mener de er feminister, jobber for rettferdighet og likestilling blant kjønnene men at det ikke alltid må skje på bekostning og mislik av det andre. 

Har jeg som mann, rett til sette spørsmålstegn ved feminisme ? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits