russ ?

Hvert år kommer den årlige debatten og meninger om russen, at de bare blir verre og verre for hvert år. Det blir diskutert på tv, i aviser, blogger, radio og for hvert år blir diskusjonen større om innhold i russesanger og oppførselen til ungdommen under russetiden. 

Blir det virkelig verre og verre ? Har alle busser nå sanger om voldtekt av jenter ? Voldtar alle gutter nå jenter under denne tiden ? 

Jeg tror når det kommer frem om en russebuss som har en sang som handler om voldtekt eller for at om en skal være med å rulle med en buss så må en utføre seksuelle akter, at det er viktig å sette dette i søkelyset og ha diskusjoner og snakke om dette. At de som har disse sangene skal svare for seg for hvorfor de valgte å ha en så nedlatende sang og skjønne at sånne sanger kan gjøre skade og er en holdning som ikke passer inn i noe samfunn. 

Men skal alle andre bli satt i en og samme bås for hva en russebuss har som sang ? Har alle dårlige holdninger ? Eller ønsker bare de mange tusener egentlig feire livet, 13 års skolegang, kose seg og ha det gøy med sine venner ?

Mange ganger når russetiden blir diskutert så virker det ut som alt for mange setter alle som skal være russ i en og samme bås. De aller fleste som skal være russ har ikke sånne sanger, den holdingen. De ønsker feste og kose seg med sine venner og få nye beskjentskap ut av et det som er en feiring av 13 års skolegang. 

Det er viktig å belyse og ha diskusjoner om disse tingene i vårt samfunn men det er like viktig å huske at en trenger ikke sette alle ungdommene i en og samme bås.

 

2 kommentarer

Ensjel

29.03.2017 kl.19:00

Helt enig, dette er et viktig tema som berører mange. Russen har blitt verre og verre for årene. Nei til RUSS! Begynner du en demonstrasjon?

liveterherlig93

29.03.2017 kl.20:59

russen blir bare verre og verre!

Skriv en ny kommentar

hits